Therapeut in beeld (5)

2 febr.

In deze rubriek stellen medewerkers van Fysio Topzorg zich voor. Welke specialisaties heeft hij/zij binnen het vak fysiotherapie of wat de hobby's zijn...  

Deze keer aan de beurt is Yvonne.

Mijn naam is Yvonne Wever. In 2011 heb ik de opleiding tot algemeen fysiotherapeut aan de Hanze hogeschool in Groningen afgerond. 

Eind 2011 ben ik begonnen met de opleiding tot oedeemtherapeut volgens de methode van Vödder. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem komt onder meer voor bij mensen met (borst)kanker, of mensen met littekens of lymfoedeem als gevolg van bestraling, chemotherapie, een operatieve ingreep of een ongeval.

Vanaf november 2014 ben ik werkzaam bij Fysio Topzorg. Hier heb ik gelegenheid gehad om mijn kennis verder uit te breiden met een opleiding tot compressiezorg specialist. Daarbij hoort o.a. het aanmeten van steunkousen 

Naast oedeemtherapie geef ik ook oncologie fysiotherapie. Dit houdt in dat ik gespecialiseerd ben in revalidatietraining tijdens en na de behandeling van kanker (bestraling/chemotherapie). Het doel van de therapie is door middel van oefeningen en aangepaste training de conditie en levenskwaliteit te verbeteren.

Ik ben werkzaam op maandagmiddag, dinsdag, donderdagochtend en vrijdag.