Therapeut in beeld (2)

18 januari 2021

In deze nieuwe rubriek stellen medewerkers van Fysio Topzorg zich voor. Welke specialisaties heeft hij/zij binnen het vak fysiotherapie of wat de hobby's zijn...  

Deze keer  aan de beurt is  Jorinde van der Laan, (Sport)fysiotheraut en maatschapslid.

Mijn naam is Jorinde van der Laan, geboren en getogen in Groningen. In 2007 afgestudeerd en na een waarneming kwam ik te werken in deze praktijk.  Ik ben werkzaam in Veendam en op onze locatie in Wildervank, in het gezondheidscentrum aan de Nijveenlaan

Mijn hele leven ben ik al bezig met sport. (wedstrijdzwemmen, hardlopen, triathlon)  Met sport krijg je ontspanning in lichaam en geest. Het geeft je zelfvertrouwen en je blijft er gezond en fit door. En wat is er nou mooier om mensen daarbij te kunnen helpen? Voor mij was het daarom heel logisch om als fysiotherapeut ook te specialiseren in de sport. In 2012 heb ik mijn Master in Sportfysiotherapie afgerond. Vanwege mijn achtergrond en scholing, kan ik sporters op verschillende niveaus (recreatief, tot (inter-) nationaal) goed behandelen.
Naast sportfysiotherapie heb ik vele andere cursussen gedaan. Zoals; musculoskeletale echografie (waarmee ik voornamelijk spieren/pezen/ banden/ slijmbeurs in kaart kan brengen), Dry Needling, Medical Taping, hartrevalidatie, hardloopanalyses en onlangs heb ik de opleiding tot Extended Scope Specialist afgerond. Dit laatste is een nieuwe specialisatie, waar gespecialiseerde fysiotherapeuten worden opgeleid in de diagnostiek van het houdings en bewegingsapparaat.


In de praktijk zie ik allerlei orthopedische klachten, sporters en niet sporters. Ik zie vooral mensen met klachten aan de onderste extremiteit  (heup/ bovenbeen/ hamstring/ knie/ enkel/ achillespees/ voetklachten etc) en schouder. 

 


Mijn motto: "Inner strength conquers it all" 


P.s. vanaf april 2021 ben ik er even tussenuit, ik heb dan zwangerschapsverlof :)


Groeten,
Jorinde van der Laan