Therapeut in beeld (1)

01-11-2020

In deze nieuwe rubriek stellen medewerkers van Fysio Topzorg zich voor. Welke specialisaties heeft hij/zij binnen het vak fysiotherapie of wat de hobby's zijn...  

Als eerste aan de beurt is Bert Hartstra, (orthopedisch) manueeltherapeut en maatschapslid.

Nadat ik in 1986 als 22 jarige afgestudeerd ben als fysiotherapeut, heb ik direct hierna mijn militaire dienstplicht vervuld in Seedorf (Duitsland). Tussen 1987 en 1993 ben ik als fysiotherapeut werkzaam geweest in Denemarken en Duitsland en in 1993 ben ik toegetreden als maatschapslid bij de Groepspraktijk Fysiotherapie Veendam e.o., voortgezet in 1999 bij Fysiotherapie Havenstraat en sinds april 2020  opnieuw voortgezet bij Fysio Topzorg.

Ik ontdekte dat mijn professionele interesse met name bij diagnostiek en behandeling  van orthopedische aandoeningen lag en nog steeds ligt. In 2003 heb ik mijn studie orthopedische manuele therapie afgerond. Tussen 2006 en 2008 heb ik de opleidingen dry needling bij myofasciale pijn en disfunctie in Groningen en Domburg gevolgd en beiden ook behaald. Wetenschap in de fysio- en manueletherapie heeft altijd al mijn interesse gehad. Dat is de reden geweest dat ik in 2012 begonnen ben met een Master studie en heb in 2016 mijn Master of Science Manual Therapy (MSc) behaald. Sinds 2014 heb mij verder gespecialiseerd in schouderklachten en ben sindsdien ook lid van SchouderNet Noord.

De laatste 15 jaar is door veranderingen in de zorg en groei van onze praktijk aantal uren praktijkmanagement langzaam gegroeid.  Ook hier ben ik, met veel plezier, langzaam in ingerold en gegroeid. Dit betekent dat ik anno 2020 3 dagdelen per week deze management-taken vervul. Een van deze veranderingen in de zorg is 'De juiste zorg op de juiste plek', dit is de reden geweest dat ik in 2018-2019 de opleiding Extended Scope Specialist (ESS) heb gevolgd. ESS is een opleiding waarin ik mij verder gespecialiseerd heb in de diagnostiek van het houdings en bewegingsapparaat op basis van mijn reeds eerdere studies orthopedische manuele therapie en Master of Science Manual Therapy. Tevens ben ik bestuurlijk binnen de fysiotherapie actief. De combinatie van deze professionele activiteiten bevalt mij erg goed. Mijn drive om zaken voor elkaar krijgen voor de patiënt en het mooie vak fysiotherapie kan ik binnen deze combinaties van taken prima kwijt.

Privé ben ik getrouwd en hebben wij een dochter (1996) en een zoon (2000). Ik houd van voetballen (2 seizoenkaarten bij SC Heerenveen), schaatsen/skeeleren (lid elfsteden vereniging) en af en toe zeevissen. Ook voor biertje&balletje of een goed glas wijn op zijn tijd ben ik wel te porren.

Tot zover mijn verhaal & tot ziens aan het Lloyd's Terras!