MTC gaat weer een 8 weekse core stability cursus aanbieden!

22 jan

Niemand houdt van blessures. Investeer in je lichaam en blijf zo lang mogelijk klachtenvrij!

Wat is core stability?

Je core is het middelpunt van je lichaam, waarbij je rug- buik- en heupspieren centraal staan. Rompstabiliteit is een synoniem voor core stability. Het richt zich op kleine spieren die ons stabiel houden.
Een sterke core zorgt voor blessurepreventie en afname van klachten bij sporters en bij mensen met bijvoorbeeld een kantoorbaan. Wist je dat mensen met een kantoorbaan en veel zitten een groter risico hebben op nek- en rugklachten? Het trainen van core stability draagt bij aan preventie en behandeling van deze klachten. Ook sporters zijn gebaat bij een goede core stability. Het zorgt voor een minder kans op klachten aan onder andere schouders, rug, heupen en knieën.  Je core is specifiek te trainen en wij kunnen jou daarbij helpen.

Medisch Trainingscentrum Veendam gaat starten met een specifieke cursus gericht op core stability. Op basis van wetenschappelijke artikelen en bundeling van de ervaring van manueel- en sportfysiotherapeut is het programma ontworpen. Het is een 8 weken durend programma (1x p/wk, 1 uur), waarin oefeningen groepsgewijs worden uitgevoerd. De oefeningen zijn veelal met eigen lichaamsgewicht en met minimale materialen. Ons doel is om jou te leren de oefeningen perfect uit te voeren. Het is geen intensieve conditietraining en daardoor geschikt voor elk niveau.

Neem de kennis en kunde opgedaan in de cursus mee naar huis, om je zo lang mogelijk klachtenvrij te houden!

Wil jij werken aan je core stability onder leiding van een fysiotherapeut? Meld je dan nu aan voor deze 8-weekse cursus

  • Wat: 8 weekse cursus core stability (1x p/wk, 1uur)

  • Wie: iedereen die een sterke core wil hebben en daarmee blessures kan voorkomen. Sporters en niet-sporters, mensen met een kantoorbaan of fysiek zwaar werk. Tevens ook geschikt voor mensen die terugkerende rugklachten hebben (klachtenvrij bij aanvang van de cursus).

  • Groepsgrootte: max 12 personen

  • Waar: oefenzaal Fysio Topzorg, Lloydsterras 12, 9641 DZ Veendam

  • Wanneer: donderdag 9 maart 2023, 17.30-18.30uur (o.l.v. Isa Smidt)

  • Kosten: €62,- 

  • aanmelden via de website, klik hier  (vink het onderdeel 'core stability cursus' aan)