MTC gaat een 8-weekse cursus core stability aanbieden!

10 febr.

Medisch Trainingscentrum Veendam gaat een 8-weekse cursus core stability aanbieden!

Je core is het middelpunt van je lichaam, waarbij je rug- buik- en heupspieren centraal staan. Rompstabiliteit is een synoniem voor core stability. Het richt zich op kleine spieren die ons stabiel houden. Wist je dat mensen met een kantoorbaan en veel zitten een groter risico hebben op nek- en rugklachten? Het trainen van core stability draagt bij aan preventie en behandeling van deze klachten. Ook sporters zijn gebaat bij een goede core stability. Het zorgt voor een minder kans op klachten aan onder andere schouders, rug, heupen en knieën.  Je core is specifiek te trainen en wij kunnen jou daarbij helpen.

Medisch Trainingscentrum Veendam gaat starten met een specifieke cursus gericht op core stability. Op basis van wetenschappelijke artikelen en bundeling van de ervaring van manueel- en sportfysiotherapeut is het programma ontworpen. Het is een 8 weken durend programma (1x per week, 60 minuten), waarin oefeningen groepsgewijs worden uitgevoerd. De oefeningen zijn veelal met eigen lichaamsgewicht en met minimale materialen. Ons doel is om jou te leren de oefeningen perfect uit te voeren. Het is geen intensieve conditietraining en daardoor geschikt voor elk niveau.

  • Wat: 8 weekse cursus core stability, 1x p/wk, 1uur

  • Wie: iedereen die een sterke core wil hebben en daarmee blessures kan voorkomen. Sporters en niet-sporters, mensen met een kantoorbaan of fysiek zwaar werk. Tevens ook geschikt voor mensen die terugkerende rugklachten hebben (klachtenvrij bij aanvang van de cursus)

  • Groepsgrootte: max 12 pers

  • Waar: oefenzaal Fysio Topzorg  (Lloyds Terras Veendam)

  • Wanneer: dinsdags 17-18uur start 5 april

  • Kosten: €56,- 

  • aanmelden via de website, klik hier  (vink het onderdeel 'core stability cursus' aan)