WhatsApp Image 2024 04 04 at 1.36.11 PM

Fysio Topzorg bij Vitaliteitsdagen van Veendam Beweegt

4 april

Anke & Gerard hebben met informatie over valpreventie op de vitaliteitsmarkt in het Henk Nienhuis Stadion aan de Langeleegte gestaan.

Veendam Beweegt organiseerde op woensdag 3 april en donderdag 4 april 2024 de Veendam Beweegt Vitaliteitsdagen. Dit is een beweeg- en leefstijlproject voor inwoners uit de gemeente Veendam in de leeftijdscategorie 65 tot en met 75 jaar. Iedereen weet waarschijnlijk dat bewegen en sporten gezond is. Maar bewegen en in beweging blijven helpt ook bij het voorkomen van een valongeluk. Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeluk. De gevolgen van een val zijn enorm. Bijvoorbeeld op het gebied van de zelfredzaamheid, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven. Wanneer men meer beweegt, wordt het risico op vallen kleiner. De Veendam Beweegt Vitaliteitsdagen worden georganiseerd om inwoners te stimuleren in beweging te komen én in beweging te blijven.

Fysio Topzorg heeft 3 fysiotherapeuten in dienst die gespecialiseerd zijn in valpreventie, Gerard Haan, Anke Mulder en Charlotte Wolthers. Zij helpen u graag verder als u vragen heeft of bang bent om te vallen.