Rugnetwerk

Het Rugnetwerk Noord-Nederland (RNN) is een samenwerkingsverband van de afdelingen Fysiotherapie en Revalidatiegeneeskunde van het Martini Ziekenhuis en 1e-lijns fysiotherapeuten. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van patiënten met rugklachten (ook na een operatie).

Het Rugnetwerk bestaat uit een revalidatiearts en physician assistant van de vakgroep Revalidatiegeneeskunde Martini Ziekenhuis en fysio- en manueel therapeuten welke gespecialiseerd zijn in het behandelen van rugklachten binnen de regio Noord-Nederland.
De deelnemers hebben zich middels scholing, praktijkervaring en intensieve samenwerking gespecialiseerd in het behandelen van langdurige rugklachten, maar ook revalidatie na een operatie of trauma. Dit maakt dat de deelnemers van het Rugnetwerk een meerwaarde hebben in de rugrevalidatie.

Doel
Het doel van het Rugnetwerk is het ontwikkelen van hoogwaardige zorg voor patiënten met rugklachten, onder andere door intensieve samenwerking tussen medisch specialisten en (para)medische zorgverleners en het werken met een duidelijke behandelwijze.

Binnen ons team is Saskia Kuindersma aangesloten bij het Rugnetwerk Noord-Nederland.