Hartrevalidatie

Revalidatie en deskundige begeleiding bij aandoeningen van het hart. 

Klachten aan uw hart kunnen levensbedreigend zijn. Deskundige begeleiding in het wederopbouwen van uw conditie, zelfvertrouwen en het aanpakken van risicofactoren zijn hierbij erg belangrijk. 

Onze praktijk heeft ervaring met het begeleiden van mensen met hartklachten. Dit kan zijn na een hartinfarct of problemen met een hartklep, verminderde pompfunctie, status na operaties ( gedotterd, by-passes), etc. Klachten aan het hart kunnen erg beangstigend zijn, aandacht voor het vertrouwen in uw lichaam is daarom iets wat vaak wordt meegenomen. Onze therapeuten kunnen hier goed op inspelen en uw helpen bij het opbouwen van uw krachten en conditie. Er kan ook gekeken worden naar leefstijlfactoren die meespelen. Een gezond leven geeft minder belasting op het hart en draagt dus bij aan uw gezondheid.
Mensen met hartklachten hebben vaak medicatie die de belastbaarheid kunnen beïnvloeden. Therapeuten die veel werken met hartpatienten kennen de meeste medicatie en weten of deze invloed kan hebben op uw inspanning.

    De gespecialiseerde fysiotherapeut binnen ons team is
    Jorinde van der Laan.