COPD netwerk

Onze praktijk heeft drie therapeuten die gespecialiseerd zijn in COPD en longziekten. Deze therapeuten hebben een gedegen opleiding om longziekten goed te kunnen behandelen. 
Ze zijn bekwaam in het aanleren van ademhalingstechnieken en het opbouwen van belastbaarheid. 
Onze praktijk is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet.

Therapeuten gespecialiseerd in longziekten zijn bekend met verschillende aandoeningen en oorzaken van klachten aan de luchtwegen. Hierdoor kunnen zij de juiste therapie geven. Zoals ademhalingstechnieken en oefeningen voor specifieke ademhalingsspieren. Daarnaast is er veel aandacht voor algemene belastbaarheid. Door problemen met ademhalen is bewegen steeds lastiger, waardoor u conditie kan verliezen. Hierdoor worden ook dagelijkse activiteiten steeds lastiger om uit te voeren. Onze therapeuten kunnen u helpen met het opbouwen of onderhouden van uw conditie. Er wordt een persoonlijk op maat gemaakt (trainings-)programma opgesteld die u bij ons in de oefenzaal uitgevoerd kan worden, eventueel met oefeningen voor thuis. 
Ook de leefstijl wordt in kaart gebracht om u op alle mogelijke aspecten te kunnen begeleiden.  en hoe het beste met de longklacht omgegaan kan worden. 

Er wordt samengewerkt met andere disciplines indien nodig, zoals longartsen en dietisten.

Onze therapeuten die gespecialiseerd zijn in longziekten zijn Isa Smidt, Charlotte Wolthers en Gerard Haan.

Isa Smidt

Werkdagen:
Locatie Lloyd's Terras: Ma / Di / Wo / Do / Vr

Charlotte Wolthers

Werkdagen:
Locatie Lloyd's Terras: Ma / Di / Wo / Do / Vr
Locatie Wildervank: Di ochtend / Do middag

Gerard Haan

Werkdagen:
Locatie Lloyd'sTerras: Di / Wo / Do / Vr

Bekijken
AFSPRAAK MAKEN