Last van je rug?

Toen je iets wilde oprapen, schoot het ineens in je rug. Veel mensen herkennen de momenten waarop de klachten voorkomen. Maar wist je dat het moment helemaal niet zo’n grote rol speelt? Het gaat erom dat deze kleine gebeurtenis net teveel is voor je rug, waardoor je de klachten krijgt. Maar eigenlijk is je rug al langer instabiel. Deze instabiliteit wordt in stand gehouden als je herhaaldelijk verkeerde houdingen aanneemt, bepaalde bewegingen te maken of door overbelasting tijdens het sporten.Je spieren zijn er constant op gericht om jouw rug zo sterk en stevig mogelijk te maken. Hierbij verrichten spieren werk waar ze eigenlijk niet geschikt voor zijn, wat resulteert in spanningen.
Denk aan corrigeren, het ontzien van kwetsbare plekken en het faciliteren van beweegcomfort. Als deze spanningen langere tijd aanhouden, wordt de klacht geforceerd en heeft het slechts een verkeerde draai nodig rugklachten te veroorzaken.

De fysiotherapeuten van Fysiotopzorg werken intensief samen met de cliënten. Daarom vragen we jou zoveel mogelijk informatie over alle onderdelen van de klacht, van het begin tot nu.
Daarna gaan we je lichaam en spieren onderzoeken, om nog een beter inzicht te krijgen in de klacht. Ook zijn we benieuwd naar je leefstijl: kun je hier wellicht dingen in aanpassen? Op basis van de informatie die jij geeft, stellen we een nauwkeurig herstelprogramma op waarin je de gepaste begeleiding krijgt.

Maak vandaag nog uw afspraak!

Onze zeer ervaren fysiotherapeuten helpen u graag van uw klachten af!

Uw afspraak maken:

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

Versturen