Last van osteoporose?

Osteoporose is de medische term voor botontkalking. Botontkalking is een proces dat in de loop van een aantal jaren plaatsvindt. U merkt hier eigenlijk niets van, tot het moment dat u een bot breekt. De schatting is dat ongeveer 800.000 Nederlanders botontkalking hebben. Zo’n 83.000 mensen boven de 55 jaar lopen per jaar een botbreuk op. Een botbreuk, met name na het vijftigste levensjaar kan wijzen op botontkalking (osteoporose). Snelle behandeling kan het risico op een nieuwe breuk verminderd worden.

De behandeling van osteoporose bestaat uit het gebruik van medicijnen en het in acht nemen van een aantal leefregels. Het is belangrijk deze medicijnen op de aangegeven tijdstippen in te nemen en de aanwijzingen in de bijsluiter goed op te volgen. Waarschijnlijk weet je al het een en ander: je krijgt voldoende calcium door bewust te koken en voedingssupplementen tot je te nemen. Vooral vitamine D is hierin belangrijk, zoek dus ook zoveel mogelijk zonlicht op! Ook moet je minderen met eventuele sigaretten, koffie- en alcoholinname.

Beweging bepaalt hoe vitaal je je voelt, hoe je botstructuur eruit ziet en welke controle je over je bewegingen hebt. Beweging gecombineerd met belasting. We maken een speciaal programma voor jou, dat beide aspecten behandelt en rekening houdt met jouw stadium van botontkalking en jouw persoonlijke wensen.

Maak vandaag nog uw afspraak!

Onze zeer ervaren fysiotherapeuten helpen u graag van uw klachten af!

Uw afspraak maken:

Versturen